BarnevognguidenEr du på utkikk etter en ny barnevogn?

Er tiden snart inne for å kjøpe en barnevogn? I starten kan det være vanskelig å finne ut av hvilke faktorer som spiller inn, når man skal finne den perfekte barnevognen. Det viktigste er, at du finner en vogn, som passer til nettopp din families behov. Men det kan være vanskelig å lete og velge, på grunn av det store utvalget og de mange forskjellige modellene.

Derfor har vi laget denne praktiske barnevognguiden, som kan hjelpe deg med raskt og enkelt å finne informasjonen du har bruk for, før du kjøper deg barnevogn! Med på veien gir vi selvfølgelig ut gode tips og tricks til å velge den vognen, som vil passe best for dere.
størrelse

Mål


Avhengig av hvor du bor og hvilke omgivelser barnevognen skal brukes i, er det viktig å overveie hvilke mål vognen må ha. Skal vognen brukes i offentlig transport eller kanskje passe i en bil? Kanskje skal den brukes daglig i en heis, eller finne plass i en trang gang? Hva enn det måtte være, er det viktig at barnevognens mål stemmer med din families livsstil.
vægt

Vekt


På samme måte som målene er det viktig å ta din families livsstil i betraktning, når du ser på vekten på barnevognen. Skal vognen løftes opp og ned trapper i hverdagen? Da er en lettere vogn klart å foretrekke. Andre foretrekker en tyngre vogn, ettersom det gir en følelse av stabilitet. De fleste barnevogner vil veie omkring 12-15 kg (avhengig av modell).
Kombination med baby-autostole

Kombinasjon med babybilstoler


Noen barnevognsmodeller kan kombineres med bilstoler på understellet. Dette er en praktisk løsning for kortere turer, f.eks. når man skal ut og handle, da barnet kan flyttes fra bilen til barnevognen, uten å måtte vekkes eller spennes ut av bilstolen. For lengre turer anbefales det derimot ikke, ettersom spedbarn bør ligge flatt hvis det er snakk om lengre perioder.
styr

Styret


Det finnes flere forskjellige typer styrer. Det mest vanlige er det man kaller et 'helt styre', som strekker seg over hele vognens bredde. Disse kommer normalt i to forskjellige modeller: Teleskopisk styre og knekkstyre. Noen varianter av vogner er også utstyrt med et styre, som kan dreies rundt og vognen kan på denne måten brukes i begge retninger. Det er viktig for holdningen din, at styret kan justeres til den korrekte høyden, for å gjøre turen så komfortabel som mulig. Det anbefales at styret er i hoftehøyde, for at føreren skal kunne gå i rett posisjon og unngå ryggsmerter. De fleste styrer kan justeres i høyden, så man oppnår maksimal komfort.
Hjul

Hjul


Når du velger en vogn, må du tenke over hvilket miljø dere vil kjøre i. Det finnes forskjellige hjultyper, hvor man oftest vil treffe på punkteringsfrie hjul og lufthjul. Lufthjulene vil gi en mer komfortabel kjøreopplevelse, da dekkene hjelper til med å dempe for terrenget. De punkteringsfrie hjulene vil derimot kunne tåle mer, og ikke punktere så lett. Det kan også være forskjell på hvor mange hjul det er på vognen. noen vogner er utstyrt med 4 hjul, hvor andre kun er utstyrt med 3 hjul. Mange opplever at 4 hjul gir en bedre stabilitet og sikkerhet, mens vogner med tre hjul virker lettere å kjøre med, noe som kan være en fordel i bymiljøer. Moderne vogner med tre hjul blir konstrueret med lavt tyngdepunkt, så de er like stabile som vogner med 4 hjul.
kørselsretning

Kjøreretning


Noen seter vender bakover mot foreldrene, andre seter vender vekk fra foreldrene, og noen vogner kan begge deler. spedbarn føler mer trygghet, når de kan se foreldrene sine og ikke får for mange inntrykk utenfra, derfor anbefaler man å benytte et sete, som vender mot foreldrene for nyfødte barn. Når barna blir litt eldre, vil de gjerne utforske verden og omgivelsene, noe som også betyr at de gjerne vil følge med på hva som skjer rundt dem. Da anbefales det, at man velger et sete, som vender vekk fra foreldrene. Hver familie og hvert barn har forskjellige behov og ønsker, så det avhenger helt av dette, hva som passer best til nettopp din familie.

Forskjellige typer barnevogn

Det finnes mange forskjellige typer barnevogner, og avhengig av deres behov, kan det være relevant å vite akkurat hvilke muligheter du har. Derfor har vi laget en oversiktlig tabell, så du kan skaffe deg et overblik over de forskjellige vogntypene, og deres fordeler. Ønsker du en mer dyptgående forklaring av de forskjellige vognene, der du kan lese mer om hvilke fordeler og ulemper som finnes i de respektive kategoriene, kan du klikke deg videre via linken til vognen du vil se nærmere på.
Barnevogne

 • Alder: Fra fødselen opp til 4 år
 • Lang liggeflate
 • Lang bruksperiode
 • Enkel montering
Les mer om denne vogntypen
klapvogne

 • Alder: Fra 9 måneder
 • Kompakt og lett i vekt
 • Lettstyrt og fleksibel
 • Enkelt og praktiskt foldesystem
Les mer om denne vogntypen
tvillinge- og søskendevogne

 • Alder: Fra fødselen opp til 4 år
 • Praktisk når det er to barn
 • Kan tilpasses individuelle ønsker
 • Mange kombinasjonsmuligheter
Les mer om denne vogntypen
barnevogne sæt

 • Alder: Fra fødselen opp til 4 år
 • Komplett sett
 • Lang bruksperiode
 • 3-i-1
Les mer om denne vogntypen
byvogne

 • Alder: Fra 9 måneder
 • Praktisk og enkel håndtering
 • Lettstyrt
 • Perfekte til bykjøring
Les mer om denne vogntypen
løbevogne

 • Alder: Fra barnet kan sitte oppreist selvstendig
 • Store og stabile hjul
 • Egnet til all slags terræn
Les mer om denne vogntypen

Tilbehør til barnevogner

Når du har funnet den perfekte vognen til deg og din familie, er det på tide å tenke over, hvilket tilbehør du trenger. Dette gir deg muligheten til å sette ditt eget preg på vognen, men også å sikre at du er utstyrt og forberedt på alt av vær og forhold. Et regntrekk til våte dager, et myggnett og en solskjerm til sommeren, en kjørepose til vinteren, alt dette er med på å gjøre kjøregleden større for både barn og foreldre. Dessuten er en matchende veske, en koppholder, et buggy board, adaptere til bilstol eller helt enkelt noen leker til turen tilbehør, som kan være relevante å tenke over, om dere får bruk for, for å sikre en best mulig kjøreopplevelse.
adaptere til barnevogne
myggenet til barnevogne
legetøj til barnevogne
regnslag til barnevogne
solbeskyttelse til barnevogne
fodposer til barnevogne
barnevognslifte
pusletasker